Press

Vill du beställa ett recensionsexemplar av en bok eller ett författarporträtt? Mejla till info@palabra.se

Nedan kan du läsa om hur våra böcker och författare har uppmärksammats i media.

Emilio och glömskan har uppmärksammats i en rad facktidningar och seriesammanhang. Redan i februari 2020 skrev Andreas Malm uppskattande om serieromanen i seriebloggen shazam.se, och han berättar också om den i podden Hög av serier nr 365.

Ingvar Envén ger serieromanen högsta betyg i BTJ-häftet nr 8, och skriver: ”Som helhet är det en mycket gripande berättelse som med sin väl nyanserade människoskildring tar andan ur läsaren. Repliker och bilder samverkar till att göra boken unik i sin spegling av ett bistert och svåruthärdligt slutskede i livet.”

I Dagens bok skrev Lena Nöjd: ”Jag tror många skulle tycka om att läsa denna bok – den är trösterik och visar med gott hjärta vad demens kan göra med någon du håller kär.”

Serieromanen uppmärksammas även Vårdförbundets tidning Vårdfokus nr 4, där Helena Sjölander skriver: ”Det är ibland oklart vad som verkligen sker och vad som utspelar sig i huvudet på Emilio eller någon av de andra karaktärerna. På så sätt får läsaren själv uppleva hur det kan vara att leva med Alzheimers sjukdom.”

Mikael Mildén framhåller seriemediets styrka i tidskriften Äldre i Centrum nr 2: ”Seriemediet visar sig alldeles perfekt för att skildra hur historiens karaktärer glider ut och in i sina olika verkligheter. Det ger stundtals en hisnande känsla på ett sätt som skulle vara svårt att skriva fram i en roman.”

I Demensförbundets tidning Demensforum nr 2 skriver Anders Post att "Emilio och glömskan är en stark och trovärdig berättelse om livet på ett demensboende".

Paco Roca intervjuades av Patrik Schylström under Stockholms seriefestival (på nätet) 2020, en intervju som du hittar på fliken Extramaterial. Där finns också en intervju som Anders Olsson genomförde med förläggaren Ellinor Broman under Seriefest i Väst 2020.

 

Uppslag ETC

Lars Palmgren intervjuade Nona Fernández i Santiago de Chile för Nyhetsmagasinet ETC i september 2019. Läs hela intervjun med henne i ETC.

Under sitt besök i Sverige hösten 2019 samtalade Nona Fernández med Henrik Nilsson, författare och kännare av latinamerikansk litteratur, på Internationell författarscen, Göteborgs stadsbibliotek. Samtalet hittar du på fliken Extramaterial. Där finns också en länk till ett samtal om boken mellan förläggaren Ellinor Broman och Jorge Contreras på Angereds bokmässa 2020.

Seminariet på Bokmässan 2019 med Håkan Forsberg och Luis Recabarren kan du lyssna på här (på spanska).

Läs recensionerna av Den okända dimensionen i Helsingborgs Dagblad, Opulens och Ord & Bild. Boken har även recenserats i tidskriften Karavan nr 4 2019.

I samband med att Antonio Muñoz Molina besökte Stockholm i november 2018 intervjuades han av Håkan Forsberg om boken Sefarad och Spanien idag.

Läs hela intervjun som publicerades i Svenska dagbladet.

Sefarad har fått lysande recensioner i bland annat
Expressen, Aftonbladet och Västerbottens-Kuriren.

Inrevju med AMM i SvD
Elvira Lindo på Stockholms universitet

Elvira Lindo besökte Instituto Cervantes, Internationella författarscenen/Kulturhuset och Stockholms universitet i maj 2019. Hon drog också fullt hus på Göteborgs Litteraturhus.

Läs recensioner av Allt jag har kvar av livet i Upsala Nya Tidning, Opulens och Dagens bok.